IMW

Iets anders

'Het werkte niet; hij met zijn kinderen en ik met de mijne, samen in een huis. Even hebben we gedacht dat het beter was om afscheid van elkaar te nemen. Met ondersteuning leren we nu hoe we ons het beste kunnen opstellen ten opzichte van de kinderen. We hebben onze verwachtingen bijgesteld en de sfeer in huis is verbeterd.'

Familie Visser, Geeren-Zuid (Breda)

Hulp op vele terreinen

In de wijken, op school, bij mensen thuis; onze mensen zijn op veel plaatsen en terreinen actief. Samen met andere hulpverleners zetten we ons in voor de kwetsbare minderheid van mensen in de samenleving die er niet in slaagt hun problemen zelfstandig op te lossen. Soms is die hulp zichtbaar, maar vaak doen we ons werk buiten de schijnwerpers.

Uit de prostitutie

Uit de prostitutie

Met het project RUPS helpen we prostituees die uit het vak willen stappen.

meer over RUPS

Een goede start

Een goede start

Met het programma AMIF helpen we statushouders een goede start te maken.

meer over AMIF
Veelgestelde vragen Ik zit in de WSNP. Wat mag ik nu wel en niet zelf regelen?

Je maakt hierover afspraken met je WSNP bewindvoerder. Vaak zijn deze afspraken afhankelijk van je persoonlijke situatie. Belangrijk is het om met je bewindvoerder alle informatie te delen die met de schuldregeling te maken kan hebben. Bijvoorbeeld informatie over je inkomsten en uitgaven en over je schulden. Natuurlijk mag je geen nieuwe schulden maken. Je post zal enkele maanden rechtstreeks naar de bewindvoerder worden gestuurd.

Ik ben vorig jaar hertrouwd. Onze kinderen kunnen niet met elkaar overweg. Hoe moeten we dit aanpakken?

Een nieuwe gezinssamenstelling brengt veel veranderingen met zich mee. Het is voor iedereen van belang dat er voldoende ruimte is om aan de nieuwe situatie en aan elkaar te wennen. Neem daar de tijd voor.

 

De tuin van de buurvrouw is helemaal verwilderd. Ik denk dat ze niet goed meer voor zichzelf kan zorgen. Kan ik iets doen?

Als er goed contact is met de buurvrouw, dan kun je je zorgen met haar bespreken en peilen hoe het met haar gaat.
Als je mogelijkheden hebt, kun je aanbieden haar te helpen met de tuin of met andere zaken om zo te ontdekken of ze het daarna weer zelf op kan pakken.
Blijkt dat ze het niet meer alleen redt? Dan kun je samen met haar naar een inloopspreekuur gaan  van het maatschappelijk werk, bij jou in de buurt. Je kunt ons ook bellen. 

Alle veelgestelde vragen
Contact opnemen

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

meer contactgegevens
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media


Acute
hulp