Op weg naar een financieel gezonde toekomst!

Herkent u dit?
Praktische hulp bij u thuis
Als budgetcoach aan de slag?
Informatie voor organisaties
Bijlagen


Herkent u dit?

  • U maakt uw post niet meer open
  • Uw rekeningen stapelen zich op
  • Rekeningen blijven liggen
  • U bent het overzicht kwijt over uw financiŽn
  • Er ontstaan steeds meer problemen.

Terug naar boven


Praktische hulp bij u thuis

De budgetcoach kan u ondersteunen. Dat gebeurt bij u thuis en daar hoeft u niet voor te betalen.

De budgetcoach werkt altijd samen met een hulpverlener. Heeft u al een contactpersoon bij het maatschappelijk werk of een andere hulpverlenende instelling, vraag dan of deze bij het IMW een Budgetcoach kan aanvragen.

Heeft u nog geen hulpverlener, dan kunt u bellen met het maatschappelijk werk van het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW), tel. 076 Ė 530 58 88, of met Zorg voor elkaar Breda,

tel. 076 Ė 525 15 15.

Terug naar boven


Als budgetcoach aan de slag?

Budgetcoaches geven praktische hulp aan mensen uit Breda met (dreigende) financiŽle problemen. Lijkt het u wat om vrijwillig als budgetcoach aan de slag te gaan na een gedegen training? Bij Bijlagen vindt u meer informatie.

Terug naar boven


Informatie voor organisaties

Budgetcoaches zijn medewerkers die zich vrijwillig inzetten. Zij zijn getraind in oplossingsgerichte netwerkversterking en nemen regelmatig deel aan andere cursussen en intervisiebijeenkomsten. De budgetcoach werkt altijd samen met een hulpverlener.

 

Budgetcoaches zetten zich kosteloos in voor inwoners van Breda met (dreigende) financiŽle problemen. Ook kunnen zij mensen coachen bij wie het overzicht in de administratie ontbreekt. De ondersteuning is vooral praktisch: (ongeopende) post doornemen, helpen bij het beantwoorden van brieven en bij het ordenen van de administratie. Daarnaast worden inkomsten en uitgaven in kaart gebracht en wordt een huishoudboekje geÔntroduceerd. Afhankelijk van de situatie kunnen verder bijvoorbeeld schulden in kaart worden gebracht en kan er worden gewerkt aan toeleiding naar de schuldhulpverlening.

 

De ondersteuning is gratis en vindt plaats bij de cliŽnt thuis.

 

Aan ieder begeleidingstraject gaat een intakegesprek vooraf waarin intake-begeleider, hulpverlener en budgetcoach afspraken vastleggen over de samenwerking. Over de voortgang van het hulpverleningsproces is regelmatig contact tussen hulpverlener en budgetcoach.

 

Wilt u een budgetcoach aanvragen? Dan kunt u gebruikmaken van het aanvraagformulier.

Terug naar boven


Bijlagen[ Top ]
Flyer Budgetcoach IMW Breda
Vacature vrijwillig medewerker IMW, Budgetcoach

Om PDF documenten te kunnen lezen heeft u de Adobe Reader nodig. Deze kunt u gratis downloaden op de Adobe website.