IMW

Schoolmaatschappelijk werk in het MBO

Problemen op school of thuis? Praat erover!

Loop jij op school of thuis tegen dingen aan waar je met iemand over wil praten? De schoolmaatschappelijk werker (SMW-er) biedt een luisterend oor. En als je wil bekijken we samen hoe je jouw situatie het beste kunt aanpakken.

Relatieproblemen, keuzestress, schulden, pesten, alcohol of drugs; soms loop je in je leven tegen problemen aan die voor spanning zorgen. Dat kunnen dingen op school zijn, maar ook thuis, in je vrije tijd. Dan kan het fijn zijn als je met iemand kunt praten die naar je luistert. Iemand die onafhankelijk is en die niet oordeelt. Iemand die kan helpen om samen met jou te zoeken naar een oplossing. Zo iemand is de schoolmaatschappelijk werker (SMW-er).

Misschien wil je dat de SMW-er alleen maar luistert… dat kan. Maar de schoolmaatschappelijk werker kan je ook helpen om dingen op een rijtje te zetten. Of samen met jou te kijken naar wat je kunt doen om de situatie aan te pakken? Soms kun je na één gesprek al weer zelf verder. Soms lukt dat na een paar gesprekken. En als je wilt kan de SMW-er je ook op weg helpen naar verdere hulp.

Voorbeelden van dingen waarvoor je terecht kunt bij het schoolmaatschappelijk werk:

  • Je hebt moeite met het maken van keuzes, zoals over opleiding en werk
  • Je hebt problemen op het gebied van seksualiteit of geaardheid
  • Je kunt je niet concentreren op school, of je bent niet gemotiveerd
  • Je wordt gepest, mishandeld of je hebt iets anders vervelends meegemaakt
  • Je hebt geldproblemen of schulden
  • Er zijn problemen thuis, binnen het gezin
  • Je hebt vragen over het gebruik van alcohol of drugs

Contact
Schoolmaatschappelijk werkers zijn er op het Cingel-, Radius-, Vitalis- en Florijncollege en de Rooi Pannen. Wil jij in contact komen met de SMW-er op jouw school? Geef dit dan aan bij je mentor of studieloopbaanbegeleider. Die kan je doorverwijzen. De gesprekken met de SMW-er zijn vertrouwelijk. Ze vinden plaats op school. Dan kan tijdens een lesuur zijn of daarbuiten. Aan de gesprekken zijn geen kosten verbonden. Als je 16 jaar of ouder bent hoeven je ouders geen toestemming te geven.

Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media




Acute
hulp