IMW
terug naar overzicht

IMW Breda helpt weer met de belastingaangifte

Dit jaar ondersteunen de sociaal raadslieden van het IMW Breda bij het invullen van de belastingaangifte. Dat doen ze voor inwoners van de gemeentes Breda, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Het sociaal raadsliedenwerk deed dit in het verleden ook en ziet nu noodzaak om deze hulp opnieuw te bieden.

“De coronacrisis heeft de situatie van veel mensen veranderd”, vertelt Arthur van der Avert, lid van het managementteam van IMW. “Bijvoorbeeld door verlies van inkomsten en werk of misschien zelfs de samenstelling van het huishouden. Zulke veranderingen maken je belastingaangifte ingewikkelder. En dat terwijl het juist nu belangrijk is om dat goed te doen. Niet iedereen weet welke regelingen gelden bijvoorbeeld. Onze raadslieden kunnen daarbij helpen.”

Voor wie?
Het sociaal raadsliedenwerk helpt bij problemen met regels en instanties zoals bijvoorbeeld toeslagen en uitkeringen. De hulp met de belastingaangifte is niet voor iedereen volgens Van der Avert: “We gaan geen mensen helpen die prima in staat zelf hun aangifte te doen. We helpen mensen die het niet zelf kunnen en die geen middelen hebben om dit uit te besteden.”

 

Hulp nodig?

Gerelateerde nieuwsberichten

Vacature Social Workers

Breda zoekt met spoed: Twee Sociaal Werkers die zich willen inzetten voor de uit Oekraïne gevluchte mensen die nu in Breda verblijven (of die collega’s hiervoor kunnen vrijspelen door reguliere werkzaamheden over te nemen) Ervaren, generalistisch, improviserend en goed gegrond in de Bredase n...

lees dit artikel

Sluiting rondom feestdagen

Vrijdag 24 en 31 december is ons kantoor vanaf 15.30 uur gesloten.

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp