IMW
terug naar overzicht

IMW Breda helpt weer met de belastingaangifte

Dit jaar ondersteunen de sociaal raadslieden van het IMW Breda bij het invullen van de belastingaangifte. Dat doen ze voor inwoners van de gemeentes Breda, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Het sociaal raadsliedenwerk deed dit in het verleden ook en ziet nu noodzaak om deze hulp opnieuw te bieden.

“De coronacrisis heeft de situatie van veel mensen veranderd”, vertelt Arthur van der Avert, lid van het managementteam van IMW. “Bijvoorbeeld door verlies van inkomsten en werk of misschien zelfs de samenstelling van het huishouden. Zulke veranderingen maken je belastingaangifte ingewikkelder. En dat terwijl het juist nu belangrijk is om dat goed te doen. Niet iedereen weet welke regelingen gelden bijvoorbeeld. Onze raadslieden kunnen daarbij helpen.”

Voor wie?
Het sociaal raadsliedenwerk helpt bij problemen met regels en instanties zoals bijvoorbeeld toeslagen en uitkeringen. De hulp met de belastingaangifte is niet voor iedereen volgens Van der Avert: “We gaan geen mensen helpen die prima in staat zelf hun aangifte te doen. We helpen mensen die het niet zelf kunnen en die geen middelen hebben om dit uit te besteden.”

 

Hulp nodig?

Gerelateerde nieuwsberichten

Persbericht jaarverslag 2020

Verwachtte stijging hulpvragen maatschappelijk werk blijft tot nu toe uit De coronacrisis zorgde in 2020 nauwelijks voor een daling of een stijging van het aantal cliënten van het maatschappelijk werk in Breda. Dat blijkt uit het jaarverslag van IMW Breda. “De lichte daling van contactmomenten...

lees dit artikel

Pilot praktische handreiking na overlijden van een naaste

Wanneer een naaste komt te overlijden, moet er vaak veel geregeld worden en dat lukt niet iedereen zelf. Vandaar dat in samenwerking met Sociaal Raadslieden Werk en de Vrijwillig Medewerkers een pilot is gestart: ‘Praktische handreiking na overlijden van een naaste’ Samen met de cliënt ...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp