IMW
terug naar overzicht

Meer aanmeldingen vrijwillig medewerkers voor IMW Breda

Maandag 17 februari startten maar liefst 17 nieuwe vrijwillig medewerkers met de vierdaagse basiscursus bij IMW Breda. Volgens Lenny Sinke, waarnemend coördinator vrijwillig medewerkers, is dat meer dan een verdubbeling van het gebruikelijke aantal.

“Met de nieuwe aanmeldingen erbij hebben we nu 80 vrijwillig medewerkers. Dankzij hun inzet kunnen we nog meer mensen tijdelijk ondersteunen”, vertelt Lenny enthousiast. Deze medewerkers worden in vier dagen opgeleid tot bijvoorbeeld budgetcoach zodat ze mensen met schulden kunnen helpen weer financieel overzicht te krijgen. En ze kunnen voor Zorg voor elkaar Breda (ZveB) aan de slag bij de Voedselbank, Sociaal Raadslieden Werk, Centraal Onthaal (het loket voor dak- en thuislozen) en de inloop wegwijs bij de Faam (hulp bij papierwerk).

Bewust tijd vrij maken
Lenny kan het grote aantal aanmeldingen niet verklaren: “Met het aantrekken van de arbeidsmarkt hadden we juist minder aanmeldingen verwacht. Want als mensen meer gaan werken, is er minder tijd voor vrijwilligerswerk. Die aanname blijkt niet te kloppen. Mensen maken echt bewust tijd vrij om als vrijwilliger iets te doen voor anderen. En dat is natuurlijk prachtig.”


Wat is ZveB?
Zorg voor elkaar Breda is een netwerk van bewoners, vrijwilligers en organisaties van Breda. Vrijwilligers en professionals van vele organisaties werken samen om hulp te verlenen en zorg te bieden. Dat doen ze samen met de mensen die om hulp vragen. Hun hulp is altijd gratis.


Zelf het verschil maken?
“Daar waar het netwerk van de cliënt onvoldoende kan ondersteunen, daar waar de beroepskracht geen tijd kan vrijmaken, in dat grote gat springen onze vrijwillig medewerkers met energie en daadkracht waardoor onze cliënten verder komen. Dat is zo waardevol”, aldus Lenny. Het IMW organiseert gemiddeld drie keer per jaar de basiscursus voor vrijwilligers, afhankelijk van het aantal nieuwe aanmeldingen. Wil je zelf voor anderen het verschil maken? Kijk dan eens op imwbreda.nl/vrijwilligers. Daar vind je meer informatie zoals functieomschrijvingen en contactgegevens.

Gerelateerde nieuwsberichten

Chatten met maatschappelijk werk

Vanaf maandag 30 maart is het mogelijk om te chatten met de maatschappelijk werkers van IMW Breda via deze website. Eerder al breidden we de bestaande chatmogelijkheid uit van het sociaal Raadsliedenwerk (SRW) naar de middag. We mogen elkaar niet meer opzoeken, toch blijven we ons best doen om waar we kunn...

lees dit artikel

Geweld hoort nergens thuis en de strijd tegen het coronavirus

Regionaal Programma West Brabant heeft een extra nieuwsbrief 'Geweld hoort nergens thuis en de strijd tegen het coronavirus' uitgebracht.

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media


Acute
hulp