IMW
terug naar overzicht

Meer aanmeldingen vrijwillig medewerkers voor IMW Breda

Maandag 17 februari startten maar liefst 17 nieuwe vrijwillig medewerkers met de vierdaagse basiscursus bij IMW Breda. Volgens Lenny Sinke, waarnemend coördinator vrijwillig medewerkers, is dat meer dan een verdubbeling van het gebruikelijke aantal.

“Met de nieuwe aanmeldingen erbij hebben we nu 80 vrijwillig medewerkers. Dankzij hun inzet kunnen we nog meer mensen tijdelijk ondersteunen”, vertelt Lenny enthousiast. Deze medewerkers worden in vier dagen opgeleid tot bijvoorbeeld budgetcoach zodat ze mensen met schulden kunnen helpen weer financieel overzicht te krijgen. En ze kunnen voor Zorg voor elkaar Breda (ZveB) aan de slag bij de Voedselbank, Sociaal Raadslieden Werk, Centraal Onthaal (het loket voor dak- en thuislozen) en de inloop wegwijs bij de Faam (hulp bij papierwerk).

Bewust tijd vrij maken
Lenny kan het grote aantal aanmeldingen niet verklaren: “Met het aantrekken van de arbeidsmarkt hadden we juist minder aanmeldingen verwacht. Want als mensen meer gaan werken, is er minder tijd voor vrijwilligerswerk. Die aanname blijkt niet te kloppen. Mensen maken echt bewust tijd vrij om als vrijwilliger iets te doen voor anderen. En dat is natuurlijk prachtig.”


Wat is ZveB?
Zorg voor elkaar Breda is een netwerk van bewoners, vrijwilligers en organisaties van Breda. Vrijwilligers en professionals van vele organisaties werken samen om hulp te verlenen en zorg te bieden. Dat doen ze samen met de mensen die om hulp vragen. Hun hulp is altijd gratis.


Zelf het verschil maken?
“Daar waar het netwerk van de cliënt onvoldoende kan ondersteunen, daar waar de beroepskracht geen tijd kan vrijmaken, in dat grote gat springen onze vrijwillig medewerkers met energie en daadkracht waardoor onze cliënten verder komen. Dat is zo waardevol”, aldus Lenny. Het IMW organiseert gemiddeld drie keer per jaar de basiscursus voor vrijwilligers, afhankelijk van het aantal nieuwe aanmeldingen. Wil je zelf voor anderen het verschil maken? Kijk dan eens op imwbreda.nl/vrijwilligers. Daar vind je meer informatie zoals functieomschrijvingen en contactgegevens.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMW Breda verder met interim-bestuurder Peter Notten

IMW Breda heeft na het vertrek van directeur-bestuurder Coen Michel gekozen voor een tijdelijke bestuurder. Met ingang van maandag 4 december gaat Peter Notten bij ons aan de slag als interim directeur-bestuurder. Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De samenleving is volop...

lees dit artikel

Kantoor Willemstraat 22 t/m 24 januari gesloten

Wegens een verbouwing is ons kantoor aan de Willemstraat 20 in Breda maandag 22 t/m woensdag 24 januari gesloten. Telefonisch zijn we zoals altijd bereikbaar. Ook kun je bij ons terecht op een van onze wijkkantoren.  Waarom verbouwen we?Hoe beter we samenwerken, des te beter vinden onze clië...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media




Acute
hulp