IMW
terug naar overzicht

Pilot voor daklozen in de Faam voortgezet op aangepaste tijden

Mensen die dak- of thuisloos zijn of die dat dreigen te worden, kunnen sinds juni 2018 elke dinsdag terecht bij de groepsbijeenkomsten van Centraal Onthaal in De Faam. Wegens succes wordt de pilot voortgezet. Alleen het tijdstip is aangepast. Vanaf 1 september is de informatiebijeenkomst elke dinsdag van 13.00-13.30 uur met een uitloop tot 15.30 uur voor vragen en begeleiding.

Zorg voor elkaar Breda partners MEE West-Brabant en IMW Breda nemen samen deel aan de pilot Centraal onthaal. “Uit de verwijzingen door het loket van Centraal Onthaal van de gemeente Breda en de animo voor de informatiebijeenkomsten blijkt dat er goed gebruik gemaakt wordt van ons aanbod”, vertelt Jeroen Berkhout, directeur-bestuurder van IMW Breda. “Ook onze partnerorganisaties geven dit aan. De druk op de wijkteams van ZveB is verminderd en de wachttijden dus ook. 95% van de cliënten die via het Groepsaanbod zijn verwezen naar een individueel traject haken aan. Zij zijn al een stuk op weg geholpen door het groepsaanbod en kunnen samen met een maatschappelijk werker verder aan de slag met de vragen die er zijn.” Berkhout ziet ook verbeterpunten: “We merken dat er minder aanwezigen na de informatiebijeenkomst blijven om persoonlijke ondersteuning te krijgen. Dat komt doordat het tegelijkertijd was met Inloop Wegwijs waar de deelnemers ook naartoe willen. Daarom hebben we de tijden aangepast. Zo is er meer tijd en ruimte om te blijven voor persoonlijke ondersteuning die zo belangrijk is.”

Voor wie?
Ben je dak- of thuisloos of dreig je dat te worden? Loop dan eens binnen op een wekelijkse informatiebijeenkomst bij De Faam, elke dinsdag van 13.00-13.30 uur. Hier verzamel je informatie die je kan helpen om iets aan deze situatie te doen. Aansluitend tot 15.30 uur kun je terecht bij de aanwezige professionals voor individuele ondersteuning met bijvoorbeeld:
• het invullen van een herstelplan
• het aanvragen van je DigiD
• inschrijven bij Klik voor Wonen
• een verwijzing voor meer ondersteuning

Meer informatie
Je vindt Groepsaanbod Centraal Onthaal in De Faam, Liniestraat 19 in Breda in ruimte Chocola. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Geslaagd werkbezoek prinses Beatrix aan casusoverleg Interventieteam en De Cirkel is rond vanmorgen

HKH Prinses Beatrix woonde 8 oktober een casusoverleg bij van het interventieteam huiselijk geweld West Brabant. Zij moedigt professionals aan om samen een ‘anker’ te zijn voor mensen die vanuit zeer complexe situaties houvast en hulp zoeken. Naast leden van het interventieteam waren ook ervari...

lees dit artikel

Themabijeenkomsten ‘Goed uit Elkaar’ weer van start in oktober

Misschien denk je erover om te gaan scheiden. Aan die beslissing gaat meestal een heel proces vooraf. Wat zijn de voor- en nadelen? Welk effect heeft uit elkaar gaan op kinderen en wat zijn andere gevolgen? De gratis themabijeenkomsten van ‘Goed uit elkaar’ van het CJG die op 24 oktober weer st...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media


Acute
hulp