IMW
terug naar overzicht

Pilot voor daklozen in de Faam voortgezet op aangepaste tijden

Mensen die dak- of thuisloos zijn of die dat dreigen te worden, kunnen sinds juni 2018 elke dinsdag terecht bij de groepsbijeenkomsten van Centraal Onthaal in De Faam. Wegens succes wordt de pilot voortgezet. Alleen het tijdstip is aangepast. Vanaf 1 september is de informatiebijeenkomst elke dinsdag van 13.00-13.30 uur met een uitloop tot 15.30 uur voor vragen en begeleiding.

Zorg voor elkaar Breda partners MEE West-Brabant en IMW Breda nemen samen deel aan de pilot Centraal onthaal. “Uit de verwijzingen door het loket van Centraal Onthaal van de gemeente Breda en de animo voor de informatiebijeenkomsten blijkt dat er goed gebruik gemaakt wordt van ons aanbod”, vertelt Jeroen Berkhout, directeur-bestuurder van IMW Breda. “Ook onze partnerorganisaties geven dit aan. De druk op de wijkteams van ZveB is verminderd en de wachttijden dus ook. 95% van de cliënten die via het Groepsaanbod zijn verwezen naar een individueel traject haken aan. Zij zijn al een stuk op weg geholpen door het groepsaanbod en kunnen samen met een maatschappelijk werker verder aan de slag met de vragen die er zijn.” Berkhout ziet ook verbeterpunten: “We merken dat er minder aanwezigen na de informatiebijeenkomst blijven om persoonlijke ondersteuning te krijgen. Dat komt doordat het tegelijkertijd was met Inloop Wegwijs waar de deelnemers ook naartoe willen. Daarom hebben we de tijden aangepast. Zo is er meer tijd en ruimte om te blijven voor persoonlijke ondersteuning die zo belangrijk is.”

Voor wie?
Ben je dak- of thuisloos of dreig je dat te worden? Loop dan eens binnen op een wekelijkse informatiebijeenkomst bij De Faam, elke dinsdag van 13.00-13.30 uur. Hier verzamel je informatie die je kan helpen om iets aan deze situatie te doen. Aansluitend tot 15.30 uur kun je terecht bij de aanwezige professionals voor individuele ondersteuning met bijvoorbeeld:
• het invullen van een herstelplan
• het aanvragen van je DigiD
• inschrijven bij Klik voor Wonen
• een verwijzing voor meer ondersteuning

Meer informatie
Je vindt Groepsaanbod Centraal Onthaal in De Faam, Liniestraat 19 in Breda in ruimte Chocola. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Jaarverslag 2023: Van waarde

Van waarde zijn. Voor onze cliënten, voor de inwoners van West-Brabant die onze hulp- en dienstverlening nodig hebben, voor elkaar, voor onze partners, voor de samenleving. Hoe zijn we als IMW Breda van waarde voor de inwoners van West-Brabant? Wat deden we in 2023 om ons steentje bij te dragen? Direc...

lees dit artikel

IMW Breda verder met interim-bestuurder Peter Notten

IMW Breda heeft na het vertrek van directeur-bestuurder Coen Michel gekozen voor een tijdelijke bestuurder. Met ingang van maandag 4 december gaat Peter Notten bij ons aan de slag als interim directeur-bestuurder. Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De samenleving is volop...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media




Acute
hulp