IMW
terug naar overzicht

Vragen over wetten, regelingen of voorzieningen in Alphen-Chaam? Kom naar het inloopspreekuur van het Sociaal Raadslieden-werk.

De sociaal raadslieden van het IMW Breda houden vanaf 4 september 2018 iedere dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur spreekuur in de gemeente Alphen-Chaam. Zij zijn te vinden in het Cultureel Centrum den Heuvel, Heuvelstraat 5 in Alphen (ingang Poolse straat).
Voor de hulp hoef je niet te betalen.

Sociaal raadslieden weten hoe instanties werken en hoe je kunt krijgen waar je recht op hebt. Ze zijn deskundig op het gebied van wetten en regelingen, bijvoorbeeld de participatiewet, zorg- en huurtoeslag en verblijfsvergunningen.
Veel gestelde vragen aan de sociaal raadslieden zijn: Voor welke uitkering of voorziening kom ik in aanmerking? Ik moet mijn huurtoeslag terugbetalen, klopt dat? Kan ik kwijtschelding krijgen van ge-meentelijke belastingen? Kan ik bezwaar maken tegen deze boete?

Contact:
srw@imwbreda.nl
076 – 524 08 20

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen en dilemma's na persconferentie 19 mei

Op 19 mei kondigde de regering aan dat sommige maatregelen tegen het coronavirus voor kinderen en jongeren versoepeld worden. Dit betekent dat er meer ruimte is om zelf keuzes te maken. Het betekent echter ook dat op veel vragen niet een eenvoudig 'ja, dat mag' of 'nee, dat mag niet' bestaat. Hoe maak je d...

lees dit artikel

Huiselijk geweld en het Coronavirus: verhalen uit de praktijk in West-Brabant

Op initiatief van het Regionaal programma Geweld hoort nergens thuis West-Brabant is een compilatie gemaakt van vlogs van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij vertellen hoe zij in deze Corona tijd bij (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling hun werkzaamheden uitvoeren. Ook komen Miran...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media


Acute
hulp