IMW
terug naar overzicht

Vacature Social Workers

Breda zoekt met spoed:

Twee Sociaal Werkers die zich willen inzetten voor de uit Oekraïne gevluchte mensen die nu in Breda verblijven

(of die collega’s hiervoor kunnen vrijspelen door reguliere werkzaamheden over te nemen)

Ervaren, generalistisch, improviserend en goed gegrond in de Bredase netwerken van voorzieningen

Onze uitdaging:

In Breda is psychosociale hulpverlening voor iedereen gratis beschikbaar via de netwerken Zorg voor elkaar Breda (ZveB) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Wij richten ons vooral op iedereen die in een kwetsbare positie zit – of dreigt te komen. Sinds enkele weken vangt Breda mensen op die gevlucht zijn uit Oekraïne. Wij zijn er vanaf hun aankomst ook voor deze mensen. Velen van hen wonen nu tijdelijk in de Koepel van Breda. Vanwege het sterk gestegen aantal zoeken wij enkele hulpverleners die als “vaste kern” gaan functioneren in de Koepel voor minimaal een half jaar. In de Koepel werken we hecht samen met Vluchtelingenwerk en daarbuiten hebben we een uitgebreid netwerk van hulpverleners.

Hiervoor zijn we op zoek naar:

We zijn op zoek naar twee ervaren psychosociale hulpverleners, generalistisch, improviserend en goed gegrond in de Bredase netwerken van voorzieningen en hulpverleners. Deze hulpverleners voeren de eerstelijnsbasistaken van het maatschappelijk werk uit en zijn vakbekwame, breed inzetbare professionals. Zij zorgen er goed voor dat de cliënt zelf de regie heeft en houdt en schakelen soepel en snel richting andere disciplines en/of netwerkpartners. Ze staan er dus duidelijk niet alleen voor. Het koppel dat we zoeken wordt op het gebied van hulpverlening hét herkenbare en breed georiënteerde aanspreekpunt in de Koepel voor bewoners.

Kerntaken zijn ondersteuning, coachen en faciliteren op zowel individueel als collectief niveau. Het bevorderen en uitbouwen van zelfredzaamheid, participatie en sociale samenhang in de leefomgeving van de cliënt zijn belangrijke thema’s. Het werken met gezinssystemen, kinderen en ouders is een sterke pré. De professionals waar we naar op zoek zijn kunnen schakelen tussen al deze niveaus, zijn flexibel, transparant, reflectief en aanspreekbaar op het eigen professionele handelen.

We willen met name mensen inzetten waarmee we ons netwerk uitbreiden. Dus werk je nu voor een tweedelijns zorgaanbieder of in een keten van het sociaal domein van de gemeente: reageer. Dat geldt ook voor mensen die die onlangs het professionele netwerk Zorg voor Elkaar Breda of het CJG verlaten hebben. Dus bijvoorbeeld mensen die zijn overgestapt naar een andere sector of met pensioen zijn gegaan.

Wat heb je daarvoor nodig:

 • Een handen uit de mouwen mentaliteit en je thuis voelen in een situatie waarin behoorlijk geïmproviseerd moet worden.
 • Geen vrees om met je cliënt te communiceren met tolken, vertaal-apps, pictogrammen, handen en voeten.
 • Een professionele afstand tot de cliënt en diens problematiek.
 • Creatief, innovatief, initiatiefrijk en buiten de gebaande paden kunnen en durven denken.
 • Goed kunnen signaleren en hierna lijnen uitzetten, niet alleen op casusniveau, maar ook in brede zin naar wat de groep nodig heeft en nog georganiseerd moet worden.
 • Sterk gericht op verbinding en samenwerking met andere hulpverleners.
 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work of vergelijkbaar. Praktijkervaring in procesmatige psychosociale hulpverlening vanuit basiskennis van sociaalwetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, pedagogiek, socialisatie, systeemtheorieën en gezinssystemen. Kennis van gesprektechnieken zoals oplossingsgericht werken, netwerkversterking en Signs of Safety of vergelijkbaar.
 • Bij voorkeur een registratie in kwaliteitsregister SKJ.

Waar kom je terecht:

Je komt in dienst van één van de welzijnsorganisaties in het netwerk ZveB: het IMW Breda. We staan ook open voor alternatieven zoals tijdelijke uitleen of detachering. Wellicht staat je huidige werkgever daar open voor, gelet op de bijzondere omstandigheden. Je verricht je werkzaamheden in de Koepel van Breda.

Wat bieden wij je:

 • Allereerst een onvergetelijke werkervaring in de Koepel van Breda.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 9. Het salaris bedraagt maximaal € 4.358,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Een aanstelling in onderling overleg afgestemd voor 30 – 36 uur per week.
 • Ondersteuning: intervisie, collegiale consultatie en casuïstiek-besprekingen.
 • Een tijdelijke aanstelling bij IMW Breda, Instituut Maatschappelijk Welzijn, voor in eerste instantie een half jaar.
 • Vanuit dit project zijn er meerdere doorgroei mogelijkheden in de netwerken van Breda.

Meer informatie en reageren:

Bij voorkeur werven we mensen die direct geschikt inzetbaar zijn voor de in de Koepel wonende mensen uit de Oekraïne. Of anders roosteren we van het huidige personeelsbestand van onze organisaties menskracht vrij voor deze klus. Daarvoor hebben we dan vervangende kanjers nodig die op reguliere werkzaamheden en lopende cliënt contacten ingezet kunnen worden. Voor een beeld over die reguliere werkzaamheden verwijzen je naar recente vacatureteksten CJG en Wijkteams Zorg voor elkaar Breda.

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan zoeken we jou! Mail je motivatiebrief en CV, uiterlijk maandag 9 mei 2022 naar vacatures@imwbreda.nl o.v.v. vacature Koepel Zorg voor Elkaar Breda. Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Patrick Joosen, manager IMW Breda, via telefoonnummer 06 14 96 61 59. De gesprekken worden gehouden op vrijdag 13 mei 2022. Kandidaten die worden voorgedragen voor benoeming dienen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vacature: werkbegeleider

Wij zoeken een krachtige en empathische werkbegeleider voor onze professionals. Als werkbegeleider voer je minimaal 1x per 6 weken (of vaker indien dat gewenst is) begeleidingsgesprekken met onze professionals die werkzaam zijn binnen verschillende werkstromen van het IMW. Een belangrijk motief voor deze g...

lees dit artikel

IMW werkt samen met vrijwillig medewerkers voor spreekuur voor aanvragen energietoeslag en bijzondere bijstand

In verband met het sterk gestegen aantal aanmeldingen bij onze sociaal raadslieden, organiseren we een inloopspreekuur speciaal voor het aanvragen van verschillende vormen van bijzondere bijstand zoals de energietoeslag. Bredanaars die hulp nodig hebben bij deze aanvragen, kunnen vanaf 24 november ied...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp