Lees voor
IMW

RUPS

Hulp bij het stoppen met prostitutie

Het uitstapprogramma voor prostituees in de regio biedt sekswerkers hulp en ondersteuning bij het stoppen met prostitutie. Het maakt voor deelname aan het uitstapprogramma niet uit of je vrijwillig in de prostitutie werkt of onder dwang in de prostitutie bent geraakt. Alle prostituees kunnen bij RUPS terecht. Of je nu in een club werkt, via het internet of op een andere manier. Verblijfsvergunning of niet, man, vrouw, transgender, drugsverslaafd, iedereen is welkom. De enige voorwaarde is dat je wilt stoppen met prostitutie.

Uitstapprogramma voor prostituees
In de regio Zeeland en West Brabant zijn naar schatting 1100 prostituees actief. Slechts een klein aantal, ongeveer 300, is actief in de vergunde sector (clubs, privéhuizen, escort). Schattingen van de politie geven aan dat ongeveer 50% van de prostituees tegen haar (of zijn) eigen wil actief is in de prostitutie. Dat kan diverse redenen hebben: een deel is slachtoffer van mensenhandel of loverboys, een ander deel zit gedwongen in de prostitutie door verslaving of schulden.

Veel prostituees die uit het vak willen stappen hebben daar moeite mee. Daar kunnen psychosociale problemen of een verslaving aan ten grondslag liggen, maar het kunnen ook hele praktische zaken zijn zoals het missen van een woning of inkomsten. Veel prostituees hebben een ‘gat’ in hun CV, wat het solliciteren bemoeilijkt. Daarom willen we prostituees helpen.

Meer informatie over het uitstapprogramma vind je op de website www.rups.nu. Daar staan ook alle contactgegevens. Mocht je meer informatie willen of zelf uit het vak willen stappen, dan kun je ook altijd direct contact zoeken met het IMW: 076 530 58 88.

Persberichten

Persbericht Weg uit de prostitutie

2019 05 22 BN De Stem, Stoppen als prostituee

2019 05 31 Radio 1 interview, Hoe stop je als sekswerker  (klik je onder ‘Luister terug’ op ‘16:00-17:00 uur’, het fragment start op 37 minuten en 30 seconden)

Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media


Acute
hulp