IMW
terug naar overzicht

Formulierenbrigade voortgezet door Zorg voor elkaar Breda

Klanten van de Formulierenbrigade van het voormalige Werk aan de wijk kunnen voortaan terecht bij Zorg voor elkaar Breda (ZveB). De naam Formulierenbrigade blijft bestaan, het telefoonnummer is voortaan (076) 525 15 15.

Wat verandert er?
Voorheen kon iedereen met een vraag zo binnenlopen bij de Formulierenbrigade. ZveB werkt op afspraak. Hiermee worden lange wachtrijen voorkomen. Zoek je hulp?
• Bel dan (076) 525 15 15 voor het maken van een afspraak
• of chat op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur via: https://www.imwbreda.nl/regels-instanties
• of mail naar srw@imwbreda.nl.


Voor wie is de Formulierenbrigade?
Heb je een minimum inkomen en problemen met de overheid of andere instanties? Of heb je moeite met brieven, formulieren of het aanvragen van een uitkering of toeslag? De medewerkers van ZveB weten waar jij mogelijk recht op hebt en helpen je gratis met bijvoorbeeld:
• Het aanvragen van een uitkering, zoals een bijstandsuitkering of WW-uitkering.
• Het aanvragen van toeslagen, zoals huurtoeslag of kinderbijslag.
• Bezwaar maken tegen beslissingen, zoals van de Belastingdienst Toeslagen.
• Aanvragen van kwijtschelding van bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen.
• Invullen van formulieren.
• Lezen en beantwoorden van brieven.
• Aanvragen van een verblijfsvergunning.


Wie zijn ZveB?
Zorg voor elkaar Breda is een netwerk van bewoners, vrijwilligers en organisaties van Breda. Vrijwilligers en professionals van vele organisaties werken samen om hulp te verlenen en zorg te bieden. Dat doen ze samen met de mensen die om hulp vragen. Ook sociaal raadslieden zijn aangesloten. Zij helpen bij problemen met regels of instanties en zetten samen het werk van de Formulierenbrigade voort. Ze zijn onpartijdig en gaan zorgvuldig om met privacy. Hun hulp is altijd gratis.

Gerelateerde nieuwsberichten

Pilot voor daklozen in de Faam voortgezet op aangepaste tijden

Mensen die dak- of thuisloos zijn of die dat dreigen te worden, kunnen sinds juni 2018 elke dinsdag terecht bij de groepsbijeenkomsten van Centraal Onthaal in De Faam. Wegens succes wordt de pilot voortgezet. Alleen het tijdstip is aangepast. Vanaf 1 september is de informatiebijeenkomst elke dinsdag van 1...

lees dit artikel

"Je moet je talenten inzetten"

Willem Vermeulen is vrijwilliger medewerker bij IMW en één van de Bredase Smaakmakers die op de Willemstraat te bewonderen zijn op billboards. Als je je vijftig jaar inzet voor de inwoners van Breda, zoals Willem, dan vraag je je toch af wat hem drijft. Waarom niet lekke...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media


Acute
hulp