IMW
terug naar overzicht

Nieuwe directeur-bestuurder IMW Breda

Nieuwe directeur-bestuurder IMW Breda benoemd

Coen Michel is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van het Instituut Maatschappelijk Welzijn (IMW) Breda. Per 1 april neemt hij het stokje over van Jeroen Berkhout die met pensioen gaat na 41 dienstjaren waarvan 25 als directeur-bestuurder.

Coen Michel wordt gedreven door de inhoud en werkt graag samen met de collega’s in de organisatie en met externen van andere organisaties. Hij is zeer gemotiveerd om het beleid voor kwetsbare mensen, dat hij namens de gemeente Breda mede heeft mogen vormgeven, in de praktijk uit te voeren. De Raad van Toezicht van het IMW heeft er het volste vertrouwen in dat het IMW als organisatie, met Coen Michel als directeur-bestuurder, daarin een voortrekkersrol zal blijven spelen.

“Met zijn kennis over en ervaring met het sociaal domein in Breda is Coen Michel de ideale kandidaat voor de functie”, vertelt voorzitter van de Raad van Toezicht Jolanda Verbiesen. “Bij zijn huidige werkgever, de gemeente Breda, heeft hij bovendien laten zien een verbinder te zijn die in staat is goede werkrelaties op te bouwen en oog te hebben voor de menselijke kant van beleid.”


“Dé uitdaging van Nederland is op dit moment volgens mij het overbruggen van de kloof tussen enerzijds kwetsbare mensen die het niet helemaal op eigen kracht redden in onze complexe samenleving en anderzijds onze groeiende systeemwereld. Ik wil me blijven inzetten om het zorg- en welzijnswerk verder te ontwikkelen”, zo licht Coen Michel zijn overstap toe. “De insteek om dat voor elkaar te krijgen verschuift momenteel steeds meer van zorginstellingen naar het werk dat maatschappelijke organisaties verzetten. En de samenwerking daartussen. Dáár is het verschil te maken.”

Op dit moment is Coen Michel ketenmanager Maatschappelijke ondersteuning bij gemeente Breda. Daar draagt hij ambtelijk de eindverantwoordelijkheid voor de portefeuille Zorg & Welzijn en is lid van het managementteam.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMW Breda verder met interim-bestuurder Peter Notten

IMW Breda heeft na het vertrek van directeur-bestuurder Coen Michel gekozen voor een tijdelijke bestuurder. Met ingang van maandag 4 december gaat Peter Notten bij ons aan de slag als interim directeur-bestuurder. Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De samenleving is volop...

lees dit artikel

Kantoor Willemstraat 22 t/m 24 januari gesloten

Wegens een verbouwing is ons kantoor aan de Willemstraat 20 in Breda maandag 22 t/m woensdag 24 januari gesloten. Telefonisch zijn we zoals altijd bereikbaar. Ook kun je bij ons terecht op een van onze wijkkantoren.  Waarom verbouwen we?Hoe beter we samenwerken, des te beter vinden onze clië...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media




Acute
hulp