IMW
terug naar overzicht

Oud-directeur IMW Breda onverwacht overleden

Vrijdag 5 mei is geheel onverwacht oud-directeur-bestuurder van IMW Breda Jeroen Berkhout overleden. Dit verdrietige nieuws heeft het IMW vernomen van zijn familie.


Berkhout was bijna 42 jaar verbonden aan het IMW. Hij begon er zijn loopbaan in 1979 als maatschappelijk werker in Breda-West. Via een aantal functies als coördinator voor het onderwijsvoorrangsbeleid, teamleider Speciale diensten (het latere Sociaal Raadsliedenwerk) en een aantal staffuncties, werd hij in 1994 waarnemend directeur. In 1996 resulteerde dat in zijn benoeming tot directeur-bestuurder. Die functie oefende hij met passie uit tot zijn pensioen in 2021.

 

“Mijn collega’s en ik zijn ontzettend aangeslagen door dit verdrietige nieuws”, reageert zijn opvolger Coen Michel. “Een groot aantal medewerkers van het IMW heeft lang met Jeroen samengewerkt en kent hem als een menselijke bestuurder, vol passie en met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ik heb hem leren kennen door de manier waarop hij het IMW heeft opgebouwd en heeft overgedragen: een warme plek waar mensen in Breda en omgeving die het even zelf niet lukt, gesteund worden om de balans in hun leven te hervinden. En waar medewerkers de ruimte krijgen om naast hun cliënt te staan, zodat die waar mogelijk zelf het leven weer aankan. Binnen het netwerk Zorg voor elkaar Breda speelde Jeroen bovendien een belangrijke rol, omdat hij geloofde dat we dat het beste voor elkaar krijgen door nauw samen te werken met onze partners. Dat zit in het DNA van de organisatie verankerd. Hierop, en vooral op de medewerkers was Jeroen buitengewoon trots.”

 

Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht van het IMW, vult aan: “Ook wij zijn uiteraard bedroefd over het overlijden van Jeroen Berkhout. Wij kijken terug op een jarenlange buitengewoon prettige samenwerking met hem. Zijn tomeloze inzet voor en betrokkenheid bij de kwetsbaren in de samenleving blijft ons nog het meeste bij. Hij hamerde altijd op de toevoeging ‘tijdelijk’ bij kwetsbaren, omdat hij erin geloofde dat de meeste mensen zelf prima in staat zijn hun eigen leven naar tevredenheid te leiden. Alleen hebben sommigen daar soms wat ondersteuning bij nodig. Die overtuiging heeft hij binnen het IMW en daarbuiten verankerd in de manier van hulpverlening. Twee jaar geleden namen we afscheid van Jeroen als directeur-bestuurder van IMW. Dat hij maar zo kort van zijn pensioen heeft kunnen genieten, betreuren we.”

 

Michel besluit: “Onze gedachten zijn bij zijn familie. Zijn kinderen en kleinkinderen die zo belangrijk voor hem waren. We wensen ze veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Jaarverslag 2023: Van waarde

Van waarde zijn. Voor onze cliënten, voor de inwoners van West-Brabant die onze hulp- en dienstverlening nodig hebben, voor elkaar, voor onze partners, voor de samenleving. Hoe zijn we als IMW Breda van waarde voor de inwoners van West-Brabant? Wat deden we in 2023 om ons steentje bij te dragen? Direc...

lees dit artikel

IMW Breda verder met interim-bestuurder Peter Notten

IMW Breda heeft na het vertrek van directeur-bestuurder Coen Michel gekozen voor een tijdelijke bestuurder. Met ingang van maandag 4 december gaat Peter Notten bij ons aan de slag als interim directeur-bestuurder. Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De samenleving is volop...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp