IMW
terug naar overzicht

Directeur-bestuurder IMW maakt overstap naar Verbeter Breda

Coen Michel neemt vanaf 1 december 2023 plaats in de directie van Verbeter Breda. Dat betekent dat hij na bijna 3 jaar stopt als directeur bestuurder van IMW Breda. “Hoewel we verrast zijn door dit nieuws, snappen we deze keuze waarbij het gedachtegoed vanuit het IMW een mooie plek zal krijgen in Verbeter Breda”, reageert Catharine Verberne, voorzitter van de RvT van IMW. 

“Wij kennen Coen als iemand met hart voor Breda en haar kwetsbare inwoners. “We wensen hem binnen Verbeter Breda veel succes en geluk toe.”

Ontwikkelingen voortzetten
“Het IMW houdt koers in waarde toevoegen voor inwoners. We hebben er het volste vertrouwen in dat we de ontwikkelingen die we hebben ingezet, succesvol voortzetten. Samen met de kundige en betrokken medewerkers en het MT van IMW. En met de samenwerkende organisaties en de gemeente natuurlijk.”

Opvolger
IMW gaat op zoek naar een opvolger voor Michel. “We kijken ernaar uit om de weg die we zijn ingeslagen te vervolgen en verder te ontdekken. Zodat we Breda en omstreken een mooiere plek maken voor iedereen.”  

 

PERSBERICHT VANUIT VERBETER BREDA:

11 september 2023

 

Jessie Bekkers-van Rooij en Coen Michel directeuren Verbeter Breda Duo gaat met programmabureau uitvoering geven aan kansengelijkheid

Jessie Bekkers-van Rooij en Coen Michel gaan vanaf 1 december 2023 samen leiding geven aan het nieuwe programmabureau Verbeter Breda. Zowel Jessie als Coen zijn ervaren bestuurders met een groot netwerk in de stad. Het Verbeter Breda-bestuur heeft het duo gisteren tijdens haar vergadering officieel benoemd. Vanaf december gaan zij samen met het programmabureau, inwoners én organisaties in de stad werken aan een stad waarin er gelijke kansen zijn voor iedereen.

 

Het bestuur kijkt uit naar de komst van de twee directeuren. Paul Depla, voorzitter bestuur Verbeter Breda: “We hebben hiermee twee zeer ervaren directeuren in huis gehaald met ieder eigen kennis en kwaliteiten, die elkaar uitstekend aanvullen. Jessie is een natuurlijk leider met een duidelijke focus en passie. Ze is gedreven, professioneel, vernieuwend en energiek. Dankzij haar betrokkenheid en daadkracht weet ze echt veranderingen tot stand te brengen. En met Coen aan boord hebben we iemand die heel goed is in het aanpakken van het spanningsveld tussen het individu, de samenleving en de overheid. Hij benoemt en overbrugt tegenstellingen om de samenwerking tussen organisaties te versterken. Zo komt de focus meer op de samenhang en sluiten ze beter aan bij de behoefte van onze inwoners. En de inwoners, dat zijn de mensen waar we het allemaal voor doen. Ik kijk uit naar 1 december: ik weet dat Jessie en Coen samen uitstekend uitvoering gaan geven aan het programma en tegelijkertijd zorgen voor een mooie doorontwikkeling.

 

Jessie Bekkers van Rooij heeft Bouwkunde aan de TU/e gestudeerd en verschillende masters behaald. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is haar passie, in de meest brede zin. Die focus hanteerde ze dan ook in haar functies in het onderwijs, de zorg en de gemeente Eindhoven, en in de laatste jaren als directeur-bestuurder in de woningcorporatie-sector. Jessie: “Mijn gezin en ik wonen met veel plezier in Breda. Met liefde, mag ik wel zeggen, want het is een bijzondere stad. De Bredase samenleving is waardevol en daar moeten we allemaal aan kunnen meedoen. Dat kan alleen als we groeien naar zo veel mogelijk kansengelijkheid. Dat is namelijk het fundament van een samenleving: alleen zo kan elke inwoner de beste versie van zichzelf worden. Vraag je me naar mijn missie, dan is dat mensen inspireren om kansen te pakken. Dus hoe mooi is het dat ik me hiervoor samen met Coen, de Bredanaars en samenwerkingspartners met hart en ziel mag gaan inzetten.”

 

Coen Michel is bestuurskundige en zijn hele loopbaan al actief als verbeteraar in de sociale sector, de laatste jaren als directeur-bestuurder bij het maatschappelijk werk in Breda: het IMW. Daarvoor werkte Coen bij de gemeente Breda als afdelingshoofd maatschappelijke ondersteuning en adjunct-directeur bij de sociale dienst. Coen: “Ik woon met mijn gezin alweer zo’n 19 jaar in Breda, de stad waar mijn ouders vandaan komen. Ik heb op een paar mooie plekken mogen werken aan een betere samenleving, en Verbeter Breda is daarin de kers op de taart. Het is een programma waarmee we echt verandering teweeg kunnen brengen. En dat is ook nodig. De systeemwereld wordt alsmaar ingewikkelder. Steeds meer mensen kunnen er niet meer zelfstandig hun weg in vinden. En als je ook nog eens afhankelijk bent van allerlei regelingen voor je inkomen en voor de ontwikkeling van je kinderen, dan maakt dat het leven en samenleven heel moeilijk. Ik wil de wereld van Bredanaars en die van organisaties dichter bij elkaar brengen. Zodat het leven voor inwoners weer eenvoudiger wordt.


Over Verbeter Breda

Het programma Verbeter Breda werkt aan gelijkere kansen voor alle inwoners, waar je ook opgroeit in Breda. In 2040, dus binnen één generatie, moet iedereen voldoende kansen kunnen pakken om zelf zijn leven waardevol in te richten. Daarbij staan de drie bouwstenen wonen, school en inkomen centraal. Inwoners, scholen, bedrijven, politie, woningcorporaties, zorg- en welzijn, gemeente en het rijk werken zo samen aan een blijvend beter Breda. Alles over het programma is te lezen op www.VerbeterBreda.nl.

 

Het programmabureau
Vanaf december 2023 voert een onafhankelijk programmabureau het programma Verbeter Breda uit. Naast de twee directeuren zal het programmabureau bestaan uit aanjagers voor elke bouwsteen, een communicatiemedewerker en een programma-ondersteuner. De werving van deze medewerkers loopt.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMW Breda verder met interim-bestuurder Peter Notten

IMW Breda heeft na het vertrek van directeur-bestuurder Coen Michel gekozen voor een tijdelijke bestuurder. Met ingang van maandag 4 december gaat Peter Notten bij ons aan de slag als interim directeur-bestuurder. Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De samenleving is volop...

lees dit artikel

Kantoor Willemstraat 22 t/m 24 januari gesloten

Wegens een verbouwing is ons kantoor aan de Willemstraat 20 in Breda maandag 22 t/m woensdag 24 januari gesloten. Telefonisch zijn we zoals altijd bereikbaar. Ook kun je bij ons terecht op een van onze wijkkantoren.  Waarom verbouwen we?Hoe beter we samenwerken, des te beter vinden onze clië...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp