IMW
terug naar overzicht

IMW werkt samen met vrijwillig medewerkers voor spreekuur voor aanvragen energietoeslag en bijzondere bijstand

In verband met het sterk gestegen aantal aanmeldingen bij onze sociaal raadslieden, organiseren we een inloopspreekuur speciaal voor het aanvragen van verschillende vormen van bijzondere bijstand zoals de energietoeslag. Bredanaars die hulp nodig hebben bij deze aanvragen, kunnen vanaf 24 november iedere donderdag terecht bij het IMW op de Willemstraat 20 van 9.00-10.30 en van 17.30 – 18.30 uur.

We willen dat iedereen die daar recht op heeft, gebruik kan maken van de regelingen die er zijn. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen die daar zelf niet uitkomen, ondersteunen met het aanvragen van de energietoeslag en andere vormen van bijzondere bijstand. Het is extra hard nodig door de hoge inflatie. De laatste maanden melden zich steeds meer mensen bij het Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) met vragen over bijvoorbeeld het aanvragen van de energietoeslag. Daarom bundelen we de krachten van onze beroepskrachten en vrijwillig medewerkers, Schuldhulpmaatje en Humanitas in een wekelijks spreekuur.

Samen ondersteunen ze met de volgende vormen van bijzondere bijstand:

 • Energietoeslag
 • Bijzondere bijstand voor:
  ˚ Duurzame gebruiksgoederen (lening)
  ˚ Griffierecht
  ˚ Rechtsbijstand
 • Inkomenstoeslag
 • Seniorentoeslag
 • Bredapas
 • Sport, cultuur en educatie met BredaPas
 • Schoolstartpakket


En voor andere vragen over de overheid, andere instanties en voorzieningen?

Daarvoor kun je gewoon een afspraak maken met onze sociaal raadslieden. Dat kan via telefoonnummer (076) 524 08 20. Het gaat dan om vragen over het aanvragen van toeslagen, uitkeringen, (gemeentelijke) belastingen of een check voor inkomsten en regelingen en voorzieningen.
Het inloopspreekuur is alleen bedoeld voor eerder genoemde specifieke vormen van bijzondere bijstand zoals de energietoeslag. De aanwezige vrijwillig medewerkers hebben hiervoor een uitgebreide instructie gehad. Bovendien is er tijdens de spreekuren een beroepskracht aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen de best mogelijke ondersteuning krijgt.

Voor andere vragen over hulp en zorg kan iedereen in Breda terecht bij Zorg voor elkaar Breda (ZveB) (076) 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. IMW Breda is partner in ZveB. Ook het Sociaal Raadsliedenwerk valt onder deze paraplu.

Toegevoegde waarde dienstverlening
Door de inzet van onze vrijwillig medewerkers, kunnen veel meer mensen dan normaal bij ons terecht met hun vragen over deze vormen van bijstand. Iedere vrijwillig medewerker heeft bovendien een andere achtergrond en neemt zo zijn eigen expertise mee. Het is dus niet alleen een kwestie van meer mensen helpen, maar echt een toegevoegde waarde voor onze dienstverlening.

Het wekelijkse spreekuur op de Willemstraat start op donderdag 24 november. Een afspraak maken is niet nodig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Jaarverslag 2023: Van waarde

Van waarde zijn. Voor onze cliënten, voor de inwoners van West-Brabant die onze hulp- en dienstverlening nodig hebben, voor elkaar, voor onze partners, voor de samenleving. Hoe zijn we als IMW Breda van waarde voor de inwoners van West-Brabant? Wat deden we in 2023 om ons steentje bij te dragen? Direc...

lees dit artikel

IMW Breda verder met interim-bestuurder Peter Notten

IMW Breda heeft na het vertrek van directeur-bestuurder Coen Michel gekozen voor een tijdelijke bestuurder. Met ingang van maandag 4 december gaat Peter Notten bij ons aan de slag als interim directeur-bestuurder. Catharine Verberne, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De samenleving is volop...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp