IMW
terug naar overzicht

IMW werkt samen met vrijwillig medewerkers voor spreekuur voor aanvragen energietoeslag en bijzondere bijstand

In verband met het sterk gestegen aantal aanmeldingen bij onze sociaal raadslieden, organiseren we een inloopspreekuur speciaal voor het aanvragen van verschillende vormen van bijzondere bijstand zoals de energietoeslag. Bredanaars die hulp nodig hebben bij deze aanvragen, kunnen vanaf 24 november iedere donderdag terecht bij het IMW op de Willemstraat 20 van 9.00-10.30 en van 17.30 – 18.30 uur.

We willen dat iedereen die daar recht op heeft, gebruik kan maken van de regelingen die er zijn. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen die daar zelf niet uitkomen, ondersteunen met het aanvragen van de energietoeslag en andere vormen van bijzondere bijstand. Het is extra hard nodig door de hoge inflatie. De laatste maanden melden zich steeds meer mensen bij het Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) met vragen over bijvoorbeeld het aanvragen van de energietoeslag. Daarom bundelen we de krachten van onze beroepskrachten en vrijwillig medewerkers, Schuldhulpmaatje en Humanitas in een wekelijks spreekuur.

Samen ondersteunen ze met de volgende vormen van bijzondere bijstand:

 • Energietoeslag
 • Bijzondere bijstand voor:
  ˚ Duurzame gebruiksgoederen (lening)
  ˚ Griffierecht
  ˚ Rechtsbijstand
 • Inkomenstoeslag
 • Seniorentoeslag
 • Bredapas
 • Sport, cultuur en educatie met BredaPas
 • Schoolstartpakket


En voor andere vragen over de overheid, andere instanties en voorzieningen?

Daarvoor kun je gewoon een afspraak maken met onze sociaal raadslieden. Dat kan via telefoonnummer (076) 524 08 20. Het gaat dan om vragen over het aanvragen van toeslagen, uitkeringen, (gemeentelijke) belastingen of een check voor inkomsten en regelingen en voorzieningen.
Het inloopspreekuur is alleen bedoeld voor eerder genoemde specifieke vormen van bijzondere bijstand zoals de energietoeslag. De aanwezige vrijwillig medewerkers hebben hiervoor een uitgebreide instructie gehad. Bovendien is er tijdens de spreekuren een beroepskracht aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen de best mogelijke ondersteuning krijgt.

Voor andere vragen over hulp en zorg kan iedereen in Breda terecht bij Zorg voor elkaar Breda (ZveB) (076) 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. IMW Breda is partner in ZveB. Ook het Sociaal Raadsliedenwerk valt onder deze paraplu.

Toegevoegde waarde dienstverlening
Door de inzet van onze vrijwillig medewerkers, kunnen veel meer mensen dan normaal bij ons terecht met hun vragen over deze vormen van bijstand. Iedere vrijwillig medewerker heeft bovendien een andere achtergrond en neemt zo zijn eigen expertise mee. Het is dus niet alleen een kwestie van meer mensen helpen, maar echt een toegevoegde waarde voor onze dienstverlening.

Het wekelijkse spreekuur op de Willemstraat start op donderdag 24 november. Een afspraak maken is niet nodig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kantoor Willemstraat 1 december gesloten

Wegens een verbouwing is ons kantoor aan de Willemstraat 20 in Breda op vrijdag 1 december gesloten. Telefonisch zijn we zoals altijd bereikbaar. Ook kun je bij ons terecht op een van onze wijkkantoren.  Waarom verbouwen we?Hoe beter we samenwerken, des te beter vinden onze cliënten een oplossin...

lees dit artikel

Sociaal Raadsliedenwerk behouden voor Breda

Het Sociaal Raadsliedenwerk en de hulpverlening bij complexe schulden blijven behouden voor Breda. Het voortbestaan van deze vormen van dienst- en hulpverlening stond op de tocht. Door bezuinigingsplannen van de gemeente om te snijden in het aanbod van voorzieningen op het terrein van welzijn, armoedebestr...

lees dit artikel
Adresgegevens

Willemstraat 20
4811 AL Breda
Postbus 1089
4801 BB Breda

Social media
Acute
hulp